Burla este o comuna în județul Suceava, Bucovina, România, formata numai din satul de reședința cu același nume.
Se crede ca denumirea satului provine de la denumirea dealului pe care este asezat Dealul Burla. Primele date despre comuna dateaza din perioada 1680 - 1700. Cei dintai locuitori ai satului au poposit in aceste meleaguri din zona Straja. Aceste familii isi aveau originea in vechii razesi, oameni liberi. Ei s-au refugiat aici datorita deselor incursiuni ale polonezilor si ale razboaielor din zona. Primii locuitori s-au stabilit in partea de est a satului, iar cu timpul acestora li s-au alaturat refugiati din Breaza si zona Cimpulung. In jurul anului 1758 au venit din Ardeal un numar de familii si s-au asezat tot pe aceste meleaguri, dar la Vest si la Sud. Acesti primi locuitori au fost de etnie romana sau slavi romanizati.
O perioada de aproximativ 100 - 180 de ani aceasta asezare nu a avut organizare administrativa de aceea nu exista dovezi documentare privind existenta acesteia. Spre deosebire de zonele invecinate unde s-au facut colonizari masive (Arbore, Clit, Badeuti, etc) aici nu au fost adusi colonisti de alte nationalitati.
Comuna se formeaza in urma unui referendum popular care a avut loc in anul 2003, in anul urmator aparand pe harta aceasta noua structura administrativ teritoriala.